Portal de participació

Continguts

El Reglament de Participació Ciutadana

El Reglament de Participació Ciutadana regula les formes, els mitjans i els procediments d’informació i participació dels ciutadans i ciutadanes de Sant Esteve Sesrovires. El Reglament reconeix el dret a la participació de totes les persones i consideren que tenen dret a intervenir en la gestió dels assumptes públics locals, ja sigui directament o a través d’associacions.

Consulta el Reglament de Participació Ciutadana en aquest enllaç.

Instruments de consultes i participació

El Reglament de Participació ciutadana, contempla diversos mecanismes de participació ciutadana vinculats als següents drets:

 • Dret a la informació
 • Dret de petició
 • Dret de reunió
 • Dret d'audiència 
 • Dret a la iniciativa ciuatadana
 • Dret a presentar queixes, reclamacions i suggeriments
 • Dret d'intervenció en les sessions públiques municipals
 • Dret a la consulta popular o referèndum

També contempla òrgans de participació com el Consell Consultiu i consells sectorials.

Des de l'any 2019, es compta amb un instrument de participació nou: la plataforma Decidim Sesrovires

 

Resultats de consultes i processos participatius

 

Resultats 2022 enquesta Pla local de Salut

Participació de les entitats en la presentació de candidatures als Premis Sesrovirencs de l'any 2020 (A traves de la plataforma Decidim Sesrovires i altres canals. Procés ajornat per la COVID. Resultats.)

Participació de les entitats en la presentació de candidatures als Premis Sesrovirencs de l'any 2019 (A traves de la plataforma Decidim Sesrovires i altres canals. Procés finalitzat. Resultats.)

Participació de les entitats en la presentació de candidatures als Premis Sesrovirencs de l'any 2018 (A traves de la plataforma Decidim Sesrovires i altres canals. Procés finalitzat. Resultats.)

Consulta pública sobre la modificació dels horaris d'accés lliure a les instal·lacions esportives municipals 2019 (A traves de la plataforma Decidim Sesrovires i altres canals. Procés finalitzat. Resultat: modificació realitzada)

Projecte participatiu El futur de les petites ciutats d'Europa 2017 (Resum de totes les sessions)

Enquesta a la població sobre diversos aspectes del municipi 2017. ( A través del Projecte Quadern Familiar. Qüestionari en paper. Resultats)

Instruments per valorar els serveis

El Reglament de Participació reconeix a la ciutadania un conjunt de drets, que els sesrovirencs i sesrovirenques poden fer servir per valorar els serveis i presentar queixes i suggeriments.

Valoració dels serveis

Queixes i suggeriments

Resultats de la valoració dels serveis

Enquesta sobre el SIAC per elaborar la seva carta de serveis 2020. (A través de formulari web i enquesta en paper. Resultats)

Enquesta equipaments esportius 2020 (A traves de la plataforma Decidim Sesrovires. Procés finalitzat. Resultats en elaboració).

Enquesta equipaments esportius 2019 (A traves de la plataforma Decidim Sesrovires. Procés finalitzat. Resultats.)

Cartes de Serveis

El ple municipal del 19 de febrer de 2020 va aprovar la Carta de Serveis del SIAC. Es pot consultar en aquest enllaç.

 • 10 ANYS AGERMANAMENTCHAMPNIERS Emotiva celebració del 10è aniversari de l'agermanament amb Champniers 22/10/2023

  Sant Esteve i Champniers han commemorat aquest cap de setmana els 10 anys d’agermanament, un vincle que ha assolit amb el pas del temps un lligam fraternal entre ambdós municipis. L'activitat ha estat molt intensa, amb actes oficials i d'altres més lúdics que han comptat amb la participació d'entitats locals.   

 • Sant Esteve Sesrovires-Champniers Sant Esteve commemora els 10 anys d'agermanament amb Champniers 19/10/2023

  Sant Esteve acollirà durant aquest cap de setmana un seguit d’actes per celebrar el 10è aniversari de l’agermanament amb la localitat francesa de Champniers. Ambdós municipis han forjat un vincle molt estret, tant institucional com social, amb la implicació del teixit associatiu.

 • DE MANS A MANS 'De mans a Mans', el servei de reutilització de material infantil, reprèn l’activitat 29/09/2023

  L’espai d’intercanvi i reutilització de material infantil ´De mans a Mans´ de la Llar d’Infants Municipal La Ginesta torna els divendres a prestar el servei, un cop ja iniciat el nou curs. ´De mans a Mans´, que porta 13 anys en funcionament, va registrar una mitjana de 1.500 entrades i sortides de material durant el curs 2022-2023.  

 • Curs de Transparència L’Ajuntament forma el seu personal per millorar el grau de transparència municipal 28/09/2023

  La regidora de Comunicació i Transparència, Roser Brosed, ha obert avui el curs per a tècnics municipals que té com a finalitat millorar la quantitat i la qualitat de la informació que s’ofereix a la ciutadania a través del Portal de Transparència. La regidora ha anunciat que l’Ajuntament està treballant en un Pla d’Actuació Municipal, entre altres aspectes, per millor el grau de transparència municipal.

 • eleccions Fins a 308 sesrovirencs exerceixen el vot per correu 22/07/2023

  Sant Esteve segueix la tònica general de xifres molt altes en el vot per correu per als comicis Generals de demà, 23J. El vot per correu sesrovirenc se situa en les 308 persones, molt per sobre de les 89 de les últimes eleccions municipals. Tot i així, no es bat el rècord registrat a les del Parlament de 2021, quan aquesta modalitat de vot es va disparar fins a les 380 peticions.

 • whatsapp El nou canal de whatsapp atén un miler de consultes i incidències en el primer any de funcionament 25/03/2023

  La plataforma de whatsapp de l’Ajuntament compleix un any de funcionament després del canvi a la nova plataforma que incorporava l’assistent virtual i un menú d’opcions. En aquest període s’han rebut 951 comunicacions d’incidències i 187 consultes ciutadanes i s’han superat les 1.400 persones usuàries.
   

   

 • premis sesrovirencs Comença el període per presentar candidatures als premis Sesrovirencs de l'Any 2022 01/02/2023

  L’Àrea de Premsa i Comunicació de l’Ajuntament posa en marxa una nova edició dels premis Sesrovirencs de l’Any 2022 amb l’obertura del procés participatiu per presentar propostes de candidatures. S’adreça a ciutadania i al teixit associatiu i el termini de presentación finalitza el 24 de febrer.

 • Vallserrat Procés participatiu sobre el reglament d’ús del Casal de Vallserrat 21/01/2023

  Amb la voluntat de millorar la dinamització del barri, l’Ajuntament ha obert un procés de participació perquè veïns i veïnes puguin opinar sobre el futur reglament que regularà els usos del Casal Social de Vallserrat. El Portal de Participació Municipal ha posat en marxa un espai per recollir opinions i suggeriments.

 • MEDIACIÓ La mediació, una oportunitat per resoldre conflictes 21/01/2023

  El Servei de Mediació a Sant Esteve Sesrovires ha atès vuit casos en els últims dos anys. Aquest servei cada vegada més demandat es reivindica com una oportunitat per resoldre conflictes des del diàleg. Avui 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació.

Darrera actualització: 27.12.2022 | 14:15
Darrera actualització: 27.12.2022 | 14:15