L’Ajuntament forma el seu personal per millorar el grau de transparència municipal

Dijous, 28 de setembre de 2023

La regidora de Comunicació i Transparència, Roser Brosed, ha obert avui el curs per a tècnics municipals que té com a finalitat millorar la quantitat i la qualitat de la informació que s’ofereix a la ciutadania a través del Portal de Transparència. La regidora ha anunciat que l’Ajuntament està treballant en un Pla d’Actuació Municipal, entre altres aspectes, per millor el grau de transparència municipal.

La llei 19/2014 defineix la transparència com l’obligació de l’administració de donar a conèixer la informació relativa als seus àmbits d’actuació d’una manera que resulti comprensible per al conjunt de la ciutadania. L’informe Infoparticipa, que avalua de transparència de les administracions públiques catalanes, atorga a l’Ajuntament de Sant Esteve una puntuació del 76,92%

Malgrat aquest notable alt, és voluntat de l’Ajuntament continuar en la millora del volum i la qualitat de la informació que es proporciona als sesrovirencs i sesrovirenques. Per aquest motiu s’està treballant de forma transversal entre tots els departaments municipals per tal que el Portal de Transparència tingui gràfics, dades obertes i altres elements que permetin oferir una informació més completa i més entenedora per a la població.

El curs per al personal tècnic de l’Ajuntament ha estat impartit per Carolina  Gómez, del Gabinet d’Innovació Digital de Diputació de Barcelona. A través del recurs Recurs Gestió de la Transparència Municipal d’aquesta administració supralocal, Diputació de Barcelona està ajudant a avaluar, formar el cos tècnic i orientar en la implantació de mesures que permetin avançar en l’àmbit de la transparència a Sant Esteve Sesrovires.

Darrera actualització: 28.09.2023 | 14:47