S’aixequen la majoria de les restriccions COVID, però es manté la mascareta en interiors

Dijous, 14 d'octubre de 2021 a les 11:00

La millora de les dades epidemiològiques permeten aixecar aquest divendres la majoria de les restriccions. Tot i així, continuarà sent obligatori l’ús de la mascareta en interiors. L’oci nocturn i l’esport en espais tancats mantenen les limitacions d’aforament.

Un dels sectors més afavorits per l’aixecament de les mesures és la restauració. S’elimina el topall de comensals per taula en bars i restaurants. L’aforament a l’interior passa al 100% i no caldrà mantenir la distància entre taules. L’horari passarà a ser l’habitual d’aquest sector (fins a les 2.30h de la nit com a màxim i 30min afegits els divendres, dissabtes i vetlla de festius).

Els equipaments culturals, com teatres o equipaments cívics, també recuperen l’aforament del 100%. També s’aixeca el número màxim d’espectadors. En l’àmbit esportiu, l’aforament s’amplia al 100% per a activitats esportives a l’aire lliure, però és limita al 80% si es practica esport en espais tancats.

Mascareta en espais tancats
Malgrat tot, continuarà sent obligatori portar la mascareta als espais tancats o quan no es pugui mantenir la distància m’1,5 metres amb persones que no siguin convivents. En l’oci nocturn, es manté l’aforament màxim del 70% en espais interiors, l’obligatorietat de la mascareta a la pista de ball i l’exigència del certificat COVID.

Darrera actualització: 15.10.2021 | 11:19