Carlos Romero suma l’esport amb la solidaritat a la Batalla de Rande

Dimarts, 12 de juny de 2018 a les 00:00

L’esportista sesrovirenc Carlos Romero nedarà el proper 16 de juny un total de 27km a la Ria de Vigo, en una de les proves més dures que hi ha de natació en aigües obertes: la Batalla de Rande.  El nedador de Sant Esteve ha volgut de nou lligar esport i solidaritat. Per aquest motiu, en comptes de demanar suport i ànims per a ell, ha fet una crida pública perquè la gent faci donacions per a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB).

Batalla de Rande

La Batalla de Rande és una prova que consisteix en travessar nedant la ria de Vigo. La sortida és a les Illes Cies i l’arribada es troba a l’Illa de San Simón. En total, 27km de natació en el mar. La previsió és que l’aigua estigui a una temperatura de 15-16 graus,  hi hagi unes onades de 1,5 metres i que el vent bufi entre 8 i 10 nusos.

La Batalla de Rande està organitzada per  la Asociación Deportiva Islas Cíes – San Simón. Els organitzadors han dividit als participants en 5 grups. Carlos Romero es troba en el grup vermell, dins dels que nedarant a un ritme d’1:30. La travessa es podrà seguir en directe a través a la web https://tracktherace.com/es/batalla-de-rande-2018/race

Batalla de Rande

Per afrontar aquest gran repte, l’esportista s’ha preparat a fons.  Bona part del seu entrenament l’ha fet al Complex Esportiu Municipal, on ha nedat 348.698 metres a la piscina, ha corregut 204,71 km en les cintes de cardio i  ha realitzat 50 hores de peses en la sala de musculació. A més, ha completat la seva preparació amb la participació en proves atlètiques com la Marató de Barcelona.

Solidaritat

El 23 de setembre de 2015 va travessar l’Estret de Gibraltar nedant en un temps de 3 hores i 51 minuts. Va lligar aquesta fita esportiva amb una campanya solidària anomenada Nedar contra Corrent, que va servir per recaptar fons a favor de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona.  L’IRB és un centre de referència en el món de la recerca científica per les seves investigacions en malalties com el càncer o la diabetis.

Tot i que sap que necessita molts suports per afrontar aquest gran objectiu esportiu de la Batalla de Rande, Carlos Romero ha fet una crida per tal que els ajuts i ànims no siguin per a ell, sinó per als investigadors de l’IRB. Per això ha demanat que es facin donacions a favor de l’IRB en la web d’aquesta institució: https://www.irbbarcelona.org/ca/donate/form?c=840

Darrera actualització: 13.06.2018 | 08:29