El govern municipal aprova la congelació de les taxes i tributs per al 2019

Dijous, 25 d’octubre de 2018

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Esteve ha donat llum verda a la congelació de les ordenances fiscals per a l’any 2019 a través d’una moció que es va aprovar en el ple d’ahir. L’objectiu és no augmentar la càrrega impositiva a les famílies, donant compliment als compromisos definits en el pla d’ajust.

Des del govern municipal, l’alcalde i responsable d’Hisenda, Enric Carbonell, ha justificat la decisió de no augmentar la pressió fiscal als veïns perquè les previsions econòmiques permeten donar compliment al pla d’ajust. Així, la proposta de l’equip de govern ha tingut en compte tant les previsions d’ingressos com el nivell d’endeutament.

Amb aquesta decisió també es dona compliment a l’acord de govern que es va signar al febrer de 2018 pel qual, entre d’altres, “ L’acció de govern es centrarà sobre decisions que incideixin en frenar l’augment de la càrrega fiscal de les famílies”.

Des de l’oposició, ERC i ARAses no comparteixen aquests arguments i qualifiquen la decisió del govern d’electoralista.

La proposta de congelació de les ordenances fiscals va tirar endavant amb el suport dels grups de govern de PSC, Entesa, PDeCAT i Locos por Sanes. ARAses va abstenir-se i ERC va votar-hi en contra.

Per la seva part, ARAses va presentar una altra moció amb propostes de bonificacions socials. Les mesures van ser ben valorades pels grups de l’equip de govern, tot i que van plantejar que calia quantificar-ne l’impacte i estudiar-les per poder-les recollir en una futura modificació.

 

 

Darrera actualització: 25.10.2018 | 16:08