Ferrocarrils realitzarà obres per estabilitzar talussos i millorar la seguretat

Dilluns, 11 de juny de 2018 a les 10:00

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha comunicat a l’Ajuntament que el proper 18 de juny iniciarà les obres d’estabilització d’alguns trams dels talussos adjacents a la línia ferroviària. Està previst que els treballs tinguin una durada de quinze setmanes i s’allarguin fins després de l’estiu. 

L’actuació es concentrarà en els talussos d’ambdós marges de la via i consistirà, d’una banda, en una esbrossada de la vegetació i, de l’altra, en el tractament d’estabilització. El seu objectiu és garantir la seguretat dels usuaris i del propi servei, reduint el risc de caiguda de blocs i materials solts.

Els treballs, segons ha informat FGC, es duran a terme principalment en horari nocturn, en la franja compresa entre les 00.30 i les 04.30 h, per tal de minimitzar l’afectació del servei. Tot i així, l’Ajuntament ha instat a FGC a realitzar durant el dia aquells treballs que es puguin executar en horari diürn, sempre que les obres ho permetin, i d’aquesta manera minimitzar les molèsties als veïns. Així mateix, des del consistori s’ha informat prèviament als veïns de la zona afectada mitjançant una carta informativa.

Ferrocarrils estima la durada de l’obra en unes quinze setmanes, iniciant-les dilluns 18 de juny i finalitzant a principis d’octubre.

Aquesta actuació s’emmarca dins d’un pla de millora de la línia Llobregat-Anoia, amb una inversió global de 27,8 MEUR, dels quals, 1MEUR es destinen a l’arranjament de talussos i vessants.

 

Darrera actualització: 11.06.2018 | 12:28