Una ponència teatral sobre la violència cap a les dones

Divendres, 27 de novembre de 2020 a les 08:00

El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. En el marc de les activitats organitzades amb aquest motiu per la regidoria de Gènere i Igualtat, es troba la ponència teatral Deshilando las violencias machistas, de l’actriu i activista feminista Pamela Palenciano. La representació es podrà veure en directe pel canal de Youtube del Consell Comarcal, el 30 de novembre, d'11:30 a 12:30 hores.

No solo duelen los golpes
L’actriu andalusa és coneguda especialment pel monòleg No solo duelen los golpes, on parla del mite de l’amor romàntic, la gelosia, el control i la possessió, les diverses formes de violència i de com establir un altre model d’amor.  El text teatral està basat en la vida de la pròpia Palenciano, que dels 12 als 18 anys va mantenir una relació sentimental amb un jove que la maltractava.

Deshilando las violencias machistas
La ponència teatral Deshilando las violencias machistas parteix, precisament, de l’escena El parc de No solo duelen los golpes. A partir d’ella, Palenciano reflexionarà sobre els fils de la violència masclista i la seva relació amb els mites de l’amor romàntic. Tot seguit, s’obrirà una roda de preguntes i de comentaris del públic, que es recolliran a través del xat del canal de Youtube.

Activitats a Sant Esteve
El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. Posteriorment, el  Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones va ser aprovat per l'Assemblea General de les Nacions Unides en la seva resolució 54/134 el 17 de desembre de 1999.

Amb motiu d’aquest dia internacional, la regidoria de Gènere i Igualtat està treballant amb diverses entitats i associacions de dones en un programa d’actes per internet.

 

Darrera actualització: 23.11.2020 | 11:59