El govern municipal congela impostos, taxes i preus públics per al 2016

Dimecres, 4 de novembre de 2015

L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha fet públic recentment el multimilionari deute que arrossega la gestió econòmica del govern anterior. Malgrat que aquesta difícil situació de l’Ajuntament ha començat a ser redreçada per la via de la contenció de la despesa, la reducció dels sous polítics, la renegociació de convenis i la disminució dels préstecs bancaris, entre d’altres, aquestes mesures resulten encara insuficients per a frenar l’enorme desequilibri financer.

Malgrat aquesta complicada situació, el govern municipal ha decidit prorrogar les ordenances fiscals actuals per a l’any 2016 a l’espera dels resultats exactes de l’auditoria de la Diputació de Barcelona, els quals permetran dibuixar l’escenari real i objectiu de la situació i implementar les mesures justes per a redreçar la situació.

En aplicació d’aquesta mesura, totes les ordenances (impost de circulació, escombraries, cementiris...) seran les mateixes a les actuals i es mantindran totes les bonificacions a aquelles persones amb una situació econòmica o social desfavorable, i se n’implementen de noves.

Pel que fa a l’Impost de Béns Immobles (IBI), atès que l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires no ha fet cap actualització del cadastre des de 1997 (situació que s’està corregint actualment), la pròrroga implica l’aplicació d’un coeficient d’actualització a què obliga l’Estat espanyol, el qual coincideix també amb l’actual (1,1) i es mantenen els mateixos tipus de gravamen que s’apliquen actualment.

Darrera actualització: 4.11.2015 | 08:51