Compromís al Parlament per licitar l’ampliació de l’institut abans d’acabar l’any

Dimarts, 18 d'abril de 2023 a les 20:30

La Comissió d’Educació del Parlament ha aprovat avui la proposta de resolució per la finalització de les obres de l'Institut Montserrat Colomer que s’havia presentat l’octubre de 2022. El compromís de la Generalitat és presentar el projecte executiu al juny, licitar l’obra abans d’acabar l’any i iniciar el curs 2024-25 amb les obres acabades. És un pas endavant d’un projecte pendent des de 2010.

La proposta de resolució la va presentar el Grup Parlamentari Socialista Units per Avançar el passat mes d’octubre, després d’una moció al Ple de les formacions al govern municipal d’ARAses, PSC i C’s, que demanava a la Generalitat la licitació immediata de l’obra per finalitzar el centre.

El document s’ha aprovat amb la incorporació d’esmenes presentades pel Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana i acordades amb el PSC. Si es compleix el calendari acordat, el projecte es presentarà a la comunitat educativa al juny per poder licitar les obres abans de finalitzar el 2023 i tenir les obres enllestides per iniciar el curs 2024-25 a les noves aules.  
 
El regidor d’Educació, Òscar Rodríguez, que ha assistit a la Comissió, ha valorat positivament l’aprovació de la proposta i considera que “després de tants anys de lluita i de reclamar a la Generalitat que finalitzés l’ampliació, avui podem dir que hem aconseguit fer un pas més per aconseguir acabar l’institut”.

La finalització de les obres de l’institut és una demanada històrica, amb un projecte d’ampliació aprovat l’any 2010. Des de llavors s’han anat succeint les promeses de calendari per a una obra que segueix pendent. L’Ajuntament espera que amb l’aprovació de la proposta de resolució es compleixi finalment amb la finalització del centre

L’Institut Montserrat Colomer compta amb més de 550 alumnes matriculats. Des del curs 2015-2016 alguns espais comuns del centre s’han destinat a cobrir altres necessitats i donar servei a les 4 línies de primer d'ESO actuals.

 

 

Darrera actualització: 18.04.2023 | 20:30