Ajuntament i Animales Libres y Salvajes renoven la col·laboració en la gestió de colònies controlades de gats

Dimarts, 28 de març de 2023 a les 13:00

L'Ajuntament i l’entitat Animales Libres y Salvajes han signat avui la renovació del conveni de col·laboració per a la gestió de les colònies controlades de gats al municipi. Amb aquest acord es vol continuar garantint tant el control i cura dels animals com les condicions de salubritat de l’entorn i de convivència veïnal.

El conveni l’han rubricat l'alcalde, Enric Carbonell, la presidenta de l’entitat, Angie Gallardo, acompanyats pel tècnic de Salut Pública i membres de l’associació. En l’acord s’estableixen les obligacions i els compromisos d’ambdues parts en la gestió de les colònies.

L’entitat es responsabilitza de l’organització i funcionament de les colònies controlades, del manteniment i cura de les mateixes, garantint-ne les òptimes condicions de salubritat i neteja. També el compromís d’aplicar el programa CER de captura, esterilització i retorn. L’any passat Animales Libres y Salvajes va esterilitzar 105 gats.

Per la seva part, l’Ajuntament contribuirà econòmicament per fer front a les despeses per la gestió de les colònies, des del programa d’esterilitzacions fins a material o alimentació.  

Aquest és el quart conveni que se signa pel control de les colònies. Actualment a Sant Esteve hi ha una trentena de colònies controlades distribuïdes per diferents indrets del municipi i gestionades per l’entitat, amb el suport de la regidoria de Salut Pública. Animales Libres y Salvajes compta amb una trajectòria de 9 anys en l’àmbit animalista promovent la conscienció i gestionant la cura d’animals.

L’alimentació dels felins es fa a través de persones voluntàries autoritzades, atès que la correcta administració del menjar és molt important per evitar problemes de salut pública a l’entorn urbà. Per aquest motiu es recorda que està prohibit alimentar gats de carrer a l’interior de les cases ni a la via pública. L’incompliment d’aquesta normativa comporta sancions recollides a l’Ordenança de Civisme.

Darrera actualització: 28.03.2023 | 13:10