El Departament de Territori inicia la licitació de les obres de desdoblament de la B-224 entre Martorell i Sant Esteve

Dissabte, 12 de novembre de 2022 a les 12:00

Aquest matí el conseller de Territori, Juli Fernàndez, acompanyat pels alcaldes de Sant Esteve i de Martorell ha anunciat l’inici de la licitació de les obres de desdoblament de la B-224 per 28 MEUR. Les obres abastaran un tram de 2km entre ambdós municipis i permetran alliberar de trànsit el barri de Pou del Merli. Es preveu que els treballs comencin la primavera vinent i tinguin una durada de 24 mesos.

Les obres que ara es liciten corresponen al desdoblament de la B-224 en un tram de dos quilòmetres de longitud, entre la rotonda del polígon Anoia, a Sant Esteve, i l’enllaç amb l’A-2 i l’AP-7, amb una connexió a la trama urbana de Martorell a través del carrer del Puig del Ravell. Aquesta actuació evitarà el trànsit de pas que actualment travessa el Pou del Merli, alliberant la zona de la pràctica totalitat dels vehicles que hi circulen, i millorarà la mobilitat en aquest entorn.

En un primer tram de 500 metres, el desdoblament es recolza en la calçada actual de la B-224 i, a continuació, el traçat se’n separa en sentit nord. D’aquesta manera, es crearà una nova connexió a Martorell que completarà l’existent, alhora que la B-224 actual passarà a tenir una funcionalitat més local i, en conseqüència serà cedida als ajuntaments de Martorell i Sant Esteve Sesrovires. La via projectada consta de dues calçades de dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada cadascun, vorals exteriors d’1,5 metres i interior d’1 metre.

Per a facilitar les connexions amb la vialitat de l’entorn, el projecte preveu una rotonda elevada de grans dimensions sobre el vial que connecta l’A-2 i l’AP-7 i una segona rotonda per a connectar amb els carrers del Puig del Ravell i dels Barons de Castellvell, així com diversos ramals d’enllaç. A més de la construcció de la nova carretera, les obres inclouran altres treballs com el desviament de serveis afectats, les tasques de senyalització, abalisament, drenatge i seguretat, la generació de passos de fauna.

L'alcalde Enric Carbonell ho ha qualificat de "bona notícia" però ha afegit que "es va tard. El que cal ara és que això sigui l'inici i que no hi hagin més aturades.  Hem de fer justicia a tanta gent que porta molts anys esperant aquest desdoblament, que ens il·lusiona saber que comença la licitació d’una fase, però que hem d’anar molt més enllà”. .

En el marc d’aquesta actuació, s’ha signat un conveni de col·laboració entre el Departament, l’Ajuntament de Martorell i Sant Esteve Sesrovires, l’INCASÒL, Infraestructuctures.cat i la Junta de Compensació del sector 3 Xàmenes.

El Departament de Territori ha informat que, entre d’altres projectes, està treballant en a nova rotonda per millorar l’accés a la Beguda que preveu licitar en el primer trimestre de 2023. La rotonda es construirà a l’actual intersecció entre la  B-224 i B-224z, d’accés a la Beguda, entre Sant Llorenç d’Hortons i Sant Esteve, amb un pressupost de 600.000 euros.

Pel que fa a la resta de fases del desdoblament, la Generalitat treballa en la redacció dels projectes de millora de la capacitat de la B-224 a Sant Esteve Sesrovires (fase 2) i entre Sant Esteve Sesrovires i Masquefa (fase 3). Ambdues actuacions sumen una inversió estimada en 35 MEUR, segons infomra el Departament.

 

 

 

Darrera actualització: 12.11.2022 | 18:32

Imatges