La presidenta de la Diputació referma el suport al projecte Fòrum en la seva visita a Sant Esteve

Dijous, 24 de març de 2022

La presidenta de la Diputació, Núria Marín, ha visitat avui Sant Esteve per conèixer l’espai de l’edifici Fòrum, després que l’ens hagi presentat l’avantprojecte guanyador del concurs d’idees impulsat conjuntament amb l’Ajuntament. Marín ha reiterat el suport de la Diputació per tirar endavant la redacció del projecte. Les obres de la primera fase de l’equipament podrien començar a finals de l'any vinent o principis del 2024.

En la seva visita a l’Ajuntament, la presidenta ha estat rebuda per l’alcalde, regidors i regidores del consistori, i el diputat Jesús Naharro. Posteriorment, ha signat el llibre d’honor i ha mantingut una trobada amb l’equip municipal per conèixer els diferents projectes en els què està treballant el municipi. Després de la trobada s’han desplaçat fins a l’espai de l’edifici Fòrum on s’ubicarà la futura biblioteca municipal, entre d’altres usos.

L’Ajuntament compta amb el suport de la Diputació per reactivar aquest equipament, aturat des del 2009. Amb l’avantprojecte ja sobre la taula, el consistori podrà encarregar el projecte executiu a l’equip guanyador i començar a treballar en la finalització de l’edifici que es farà per fases per millorar la viabilitat econòmica de la construcció.

Per la presidenta de la Diputació, Núria Marín, “ara hem de veure de quina forma, al més aviat possible, es pot encarregar formalment el projecte per tirar endavant la remodelació i construcció d’aquest equipament tan important com és una biblioteca i tots els annexes. Trobarem la fórmula per garantir que el projecte tiri endavant”.

Per la seva part, l’alcalde Enric Carbonell ha manifestat que “avui hem constatat aquesta voluntat de continuar junts aquest recorregut fins a posar en marxa aquest equipament en el moment que tot ho faci ja possible". La construcció de la primera fase podria inciar-se a finals de l'any vinent o a principis del 2024 en funció del suport de Diputació.

En aquesta primera fase es preveu la posada en marxa de la primera planta destinada a biblioteca, una planta d'aparcament soterrat, l'habilitació d'una passera a la coberta i la urbanització de l'entorn.

‘Verger’, el projecte guanyador

La idea escollida és el projecte ‘Verger’, de l’equip d’arquitectura UTE Adell Nabona Perich Such, amb una proposta que transforma l’estructura existent per convertir-la en un nou edifici connectat al seu entorn, afavorint la trobada i socialització de la ciutadania. Dona resposta al nou programa funcional de l’edifici que inclou biblioteca, aula de música i bucs d’assaig, casal de joves, aules de formació i centre d’entitats. L’avantprojecte també preveu dues plantes soterrani destinades a aparcament així com la urbanització de tot l’entorn de l’edifici, incloent la coberta mirador amb una gran plaça.

Pel que fa a l’estructura de l’auditori proposa convertir-la en un jardí elevat, un “verger” exterior i públic, on poder realitzar actes a l’aire lliure, utilitzar com a jardí de lectura i auditori per a concerts. A més es converteix en un espai intermedi bioclimàtic integrat en un edifici de consum energètic quasi nul, mitjançant estratègies passives i actives.

El treball premiat resol els accessos al nou edifici, que es col·loquen al voltant del volum de l’antic auditori, convergint en un punt central on es situen els vestíbuls tant de planta primera, on se s’ubica la biblioteca, com de planta baixa, on se situen la resta d’usos.

(imatges superiors: exterior edifici Fòrum i interior verger amb auditori obert)

(imatges inferiors: interior biblioteca)

 

 

Darrera actualització: 24.03.2022 | 19:26