En marxa la redacció del projecte executiu de la 1a fase de l’edifici Fòrum, per iniciar les obres al 2024

Dilluns, 16 de gener de 2023

Avui s’ha presentat a l’Ajuntament l’equip tècnic que està redactant el projecte executiu de la primera fase de l’edifici Fòrum Jove. En aquesta fase es planteja una gran biblioteca, una planta d'aparcament soterrat, el condicionament de la coberta i la reurbanització de l'entorn. Es preveu tenir el document en un any i poder iniciar les obres al 2024.

La trobada, encapçalada per l’alcalde Enric Carbonell, i els tinents d’alcalde, Joan Galceran i Roser Brosed, ha reunit tècnics dels Serveis d’Equipaments i de Biblioteques de la Diputació, l’equip d’arquitectura de la proposta guanyadora del concurs d’idees impulsat per la Diputació, UTE Adell Nabona Perich Such, i responsables municipals de Serveis Territorials i Serveis Personals.  

L'equip tècnic té l’encàrrec de redactar, d’una banda, el projecte executiu de la primera fase de l’equipament centrada en la posada en marxa de la primera planta de l’edifici que acollirà una gran biblioteca. De l’altra, la redacció de l’avantprojecte per a la resta de l’edifici.  

Des de la presentació de la proposta guanyadora del concurs d’idees, la reactivació de l’edifici Fòrum Jove no s’ha aturat pel suport rebut de la Diputació. L’ens ja va impulsar el concurs d’idees i aporta el 90% del finançament dels treballs de redacció. Desenvolupar el projecte per fases ha permès millorar-ne la viabilitat econòmica així com l’execució de la construcció. 

El projecte ‘Verger’

Després de la reunió, l’equip d’arquitectes acompanyats per l’alcalde han visitat l’espai de l’edifici Fòrum Jove on s’ha de plasmar la idea guanyadora, el projecte ‘Verger’. Recordem que es tracta d’una proposta que transforma l’estructura existent i la converteix en un nou edifici connectat al seu entorn, afavorint la trobada i socialització de la ciutadania. Dona resposta al nou programa funcional de l’edifici que inclou biblioteca, aula de música i bucs d’assaig, casal de joves, aules de formació i centre d’entitats. Converteix l’estructura de l’auditori en un jardí elevat o ‘verger’ exterior i públic, un espai a on poder realitzar actes a l’aire lliure, utilitzar com a jardí de lectura, lloc de trobada i de concerts. 

Darrera actualització: 17.01.2023 | 09:30