Les Jornades de la Dona aposten pel camí cap a la igualtat

Dilluns, 4 de març de 2024

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la regidora d’Igualtat impulsa unes jornades per reiterar la necessitat d’avançar cap a la igualtat i trencar amb els estereotips de gènere.  Les activitats es desenvoluparan del 6 al 17 de març, Enguany hi ha una Caminada per la Igualtat i una botifarrada contra el masclisme.

Tolerància zero amb la violència masclista
Els actes estan organitzats per la regidoria d’Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI amb la col·laboració de les entitats Nosaltres, Dones en Progrés i Grup de Dones de Sant Esteve.

En aquesta edició es vol posar l’accent en el valor de la igualtat, trencar amb els mites i estereotips de gènere que estan a la base de la violència masclista i mostrar tolerància zero davant la violència i la discriminació de gènere.

Activitats
El cicle d’activitats arrenca dimecres amb una taula rodona Evolució de la dona en societat  amb tres ponents vinculats al món del sindicalisme, de la seguretat policial i dels serveis socials. (Sala Domènech i Estapà, dimecres 6 de març, 18.30 hores).

El Dia de la Dona, el 8 de març, es llegirà el manifest d’aquest any. A continuació, la companyia Full en blanc oferirà un espectacle multidisciplinari de dansa, música i acció pictòrica. (Plaça Xic Mateu, divendres 8 de març, 19.00 hores).

Enguany tampoc faltarà el tradicional Sopar de la Dona. En aquesta ocasió la festa posterior estarà dinamitzada pel Dj Madaleno Delux. Els tiquets (20€) es troben a la venda a ReservaPlay (Teatre Municipal El Casino, divendres 9 de març, 21.00 hores).

El diumenge tindrà lloc la Caminada per la Igualtat i, en acabar, una botifarrada contra el masclisme. La passejada serà d’uns 3km per una ruta urbana apta per persones de tot tipus de condició física. (Caminada: Plaça Xic Mateu, diumenge 10 de març, 10.00 hores. Botifarrada: Escoles Velles).

La darrera de les activitats és Matí entre arbres, una sessió d’estiraments en plena natura per activar cos i ment. (Sortida des de la plaça Xic Mateu, diumenge 17 de març, 10.30 hores. L’activitat es desenvoluparà al Parc Canals i Nubiola).

D’altra banda, des de la Sala Jove i el PIDCES es portarà a terme una campanya informativa a l’Institut Montserrat Colomer del 6 al 8 de  març.

Darrera actualització: 4.03.2024 | 14:18