Aprovat el Protocol Local per a l’Abordatge Integral de les Violències Masclistes

Dilluns, 1 de juny de 2020 a les 18:00

Sant Esteve Sesrovires ja té un Protocol Local per a l’Abordatge Integral de les Violències Masclistes. El document, impulsat per la regidoria de Gènere i Igualtat i aprovat en el darrer ple municipal, és una eina per detectar, atendre i ajudar la víctima, i dota el municipi d’un marc de referència tècnic que asseguri una atenció integral. Ha estat elaborat per un grup de treball tècnic constituït a principis d’any.  

A través d’aquest protocol es posaran en marxa els mecanismes necessaris per poder donar resposta a les situacions de violència masclista al municipi, des de la detecció, l’atenció eficaç i personalitzada, l’assistència i la protecció, fins a la recuperació de les dones que la puguin patir. Permetrà també desenvolupar mesures per a la prevenció i la sensibilització social, necessàries per l’erradicació d’un problema arrelat en la societat.

En la seva elaboració hi han treballat professionals dels serveis que atenen a dones en situació de violència masclista així com els seus fills i filles. Hi han intervingut tècnics de les àrees de Benestar Social, Educació, Joventut, Gènere i Igualtat, així com referents de la Policia Local, del SIE i SIAD del Baix Llobregat, i de l’àmbit sanitari.

El protocol és instrument viu, obert a incorporar-hi millores o noves necessitats que puguin anar sorgint, per la qual cosa l'avaluació periòdica serà essencial per garantir-ne l'actualització. La comissió farà un seguiment i elaborarà una memòria anual de valoració.

La regidora de Gènere i Igualtat, Roser Brosed, va presentar el document al darrer Ple per a la seva aprovació i va rebre el suport de tot els grups municipals, a excepció de l’abstenció d’ERC.

DOCUMENT PROTOCOL LOCAL PER A L'ABORDATGE INTEGRAL DE LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

Darrera actualització: 04.06.2020 | 18:45