Hemeroteca

Divendres, 16 de febrer de 2024
  • Abast cronològic:         1914 - actualitat
  • Volum i suport:             2,6 m.l. (26 U.I.)    

L’Hemeroteca és un dels fons de l’Arxiu Municipal. Aquesta col·lecció es forma a partir del conjunt de publicacions conservades a l’Arxiu Municipal, tant les generades pel propi Ajuntament com les editades per diferents entitats o associacions d’àmbit local. També inclou totes aquelles que ingressen procedents de donacions de particulars.

El punt de partida per a la creació d’aquest fons va ser el lliurament d’una col·lecció de revistes antigues per part d’un veí del municipi. Es va començar a organitzar, ordenar, classificar i elaborar l’inventari de tot tipus de publicacions que es conservaven a l’Arxiu d’una manera més o menys dispersa.  Des de llavors s’ha anat ampliant notablement amb la documentació generada per l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires.

Es tracta d’un fons molt divers. Hi trobareu tres tipologies de documents:

Publicacions: classificades en tres grups, en funció del seu àmbit d’edició:

  • les d’àmbit local
  • les d’àmbit comarcal i català
  • les publicacions nacionals

Retalls de Premsa:

Els retalls de premsa són una selecció de notícies de Sant Esteve aparegudes principalment a la comarca, però també a diaris i publicacions d’àmbit català o fins i tot nacional; també s’hi poden trobar notícies relacionades amb la comarca del Baix Llobregat Nord, així com d’altres d’interès per la seva importància o repercussió. L’abast cronològic d’aquesta col·lecció va des de l’any 1961 fins a l’actualitat.

Col·lecció de monogràfics:

Comprèn una col·lecció de reportatges apareguts a la premsa, més o menys extensos, sobre temes històrics, culturals, d’actualitat i també relacionats amb l’arxivística.

Podeu consultar:

 

Darrera actualització: 6.03.2024 | 13:01