Es posa en marxa la plataforma de participació ciutadana Decidim-Sesrovires

Divendres, 1 de febrer de 2019 a les 12:00

La regidoria de Participació Ciutadana amb col·laboració de l’Àrea de Premsa i Comunicació de l’Ajuntament de Sant Esteve posa en marxa Decidim –Sesrovires, una plataforma digital que vol fomentar un paper actiu de la ciutadania sobre la presa de decisions en qüestions de caràcter públic i amb incidència en els resultats i en les polítiques públiques.

Decidim-Sesrovires permet crear processos participatius molt diversos en forma i complexitat, des d’enquestes o inscripcions, a recollida de propostes, convocatòria de trobades o votacions.  Es posa en marxa amb quatre processos actius i anirà incorporant progressivament noves iniciatives participatives com pot ser el POUM, la modificació del Reglament de Participació Ciutadana, entre d’altres. 

Per participar en els processos cal estar registrat com a usuari/ària, la qual cosa garanteix la validesa dels resultats i evita un mal ús en cas d’enquestes o votacions.

Actualment, es poden realitzar les inscripcions al concurs de disfresses de Carnaval, l’enquesta de valoració dels serveis esportius municipals, la inscripció al curs de fiscalitat per a entitats i el procés de candidatures als premis Sesrovirencs de l’Any.   

Sant Esteve és un dels 34 municipis de la demarcació que compta amb aquesta nova eina impulsada per la Diputació. La plataforma Decidim és un projecte de software lliure desenvolupat de manera conjunta per institucions i la ciutadania per tal de disposar d'una eina efectiva de participació a la xarxa.

Darrera actualització: 01.02.2019 | 13:53