Portal de participació

Continguts

El Reglament de Participació Ciutadana

El Reglament de Participació Ciutadana regula les formes, els mitjans i els procediments d’informació i participació dels ciutadans i ciutadanes de Sant Esteve Sesrovires. El Reglament reconeix el dret a la participació de totes les persones i consideren que tenen dret a intervenir en la gestió dels assumptes públics locals, ja sigui directament o a través d’associacions.

Consulta el Reglament de Participació Ciutadana en aquest enllaç.

Instruments de consultes i participació

El Reglament de Participació ciutadana, contempla diversos mecanismes de participació ciutadana vinculats als següents drets:

 • Dret a la informació
 • Dret de petició
 • Dret de reunió
 • Dret d'audiència 
 • Dret a la iniciativa ciuatadana
 • Dret a presentar queixes, reclamacions i suggeriments
 • Dret d'intervenció en les sessions públiques municipals
 • Dret a la consulta popular o referèndum

També contempla òrgans de participació com el Consell Consultiu i consells sectorials.

Des de l'any 2019, es compta amb un instrument de participació nou: la plataforma Decidim Sesrovires

 

Resultats de consultes i processos participatius

 Participació de les entitats en la presentació de candidatures als Premis Sesrovirencs de l'any 2020 (A traves de la plataforma Decidim Sesrovires i altres canals. Procés ajornat per la COVID. Resultats.)

Participació de les entitats en la presentació de candidatures als Premis Sesrovirencs de l'any 2019 (A traves de la plataforma Decidim Sesrovires i altres canals. Procés finalitzat. Resultats.)

Participació de les entitats en la presentació de candidatures als Premis Sesrovirencs de l'any 2018 (A traves de la plataforma Decidim Sesrovires i altres canals. Procés finalitzat. Resultats.)

Consulta pública sobre la modificació dels horaris d'accés lliure a les instal·lacions esportives municipals 2019 (A traves de la plataforma Decidim Sesrovires i altres canals. Procés finalitzat. Resultat: modificació realitzada)

Projecte participatiu El futur de les petites ciutats d'Europa 2017 (Resum de totes les sessions)

Enquesta a la població sobre diversos aspectes del municipi 2017. ( A través del Projecte Quadern Familiar. Qüestionari en paper. Resultats)

Instruments per valorar els serveis

El Reglament de Participació reconeix a la ciutadania un conjunt de drets, que els sesrovirencs i sesrovirenques poden fer servir per valorar els serveis i presentar queixes i suggeriments.

Valoració dels serveis

Queixes i suggeriments

Resultats de la valoració dels serveis

Enquesta sobre el SIAC per elaborar la seva carta de serveis 2020. (A través de formulari web i enquesta en paper. Resultats)

Enquesta equipaments esportius 2020 (A traves de la plataforma Decidim Sesrovires. Procés finalitzat. Resultats en elaboració).

Enquesta equipaments esportius 2019 (A traves de la plataforma Decidim Sesrovires. Procés finalitzat. Resultats.)

Cartes de Serveis

El ple municipal del 19 de febrer de 2020 va aprovar la Carta de Serveis del SIAC. Es pot consultar en aquest enllaç.

 • Casal Ca n'Amat S’obre el procés per recollir propostes pel nou reglament d’usos del Casal Social de Ca n’Amat 19 de novembre de 2020

  L’Ajuntament de Sant Esteve obre un procés participatiu per avançar en la redacció del Reglament de l’Ús dels espais del Casal Social de Ca n’Amat. La ciutadania podrà fer aportacions fins a l’11 de desembre a través de la plataforma Decidim Sesrovires.

 • Taller entitats Taller online sobre xarxes socials adreçat a Entitats 15 d'octubre de 2020

  La regidoria de Participació Ciutadana organitza el taller gratuït ´Comunicació 2.0 i xarxes socials per a entitats en temps de Covid-19´ dirigit al teixit associatiu local. La formació s’impartirà per via telemàtica els dies 10 i 12 de novembre, de 18.30 a 20.00 hores.

 • Festa Major 2020 Sant Esteve programa una Festa Major de petit format 20 de juliol de 2020

  Els dies 24, 25 i 26 de juliol Sant Esteve celebrarà una Festa Major ‘de butxaca’. En un context molt marcat per l’evolució de la COVID-19, l’Ajuntament ha optat per una programació reduïda i de petit format, propostes culturals amb essència molt local. S’aposta pels i les artistes sesrovirencs i amb control dels espais i seguint estrictes mesures de seguretat i prevenció, allunyant-se d’actes de difícil control i que concentrin molt públic.

 • Concurs balcons Obertes les inscripcions al 1r Concurs de balcons de Festa Major 11 de juliol de 2020

  Fins al 22 de juliol està obert el període per inscriure’s al 1r Concurs de balcons engalanats de Festa Major 2020 de Sant Esteve. Poden optar-hi també finestres i façanes. Es premiaran els 5 millors amb un primer premi dotat amb 300€, dos premis de 200€ i dos de 100€. La temàtica és lliure i la imaginació també, així que animeu-vos!

 • Ajuntament Concedits els ajuts a entitats de l’àmbit sociocultural per activitats del 2019 11 de juny de 2020

  L’Ajuntament ha aprovat la concessió de les ajudes a entitats per activitats realitzades durant el 2019 en l’àmbit sociocultural, amb una dotació de 13.000 euros. En formen part entitats vinculades a l’educació, joventut i cultura. Amb aquest atorgament es completen les tres línies d’ajuts que s’han dotat amb un total de 34.000 euros. Anteriorment, s’han atorgat a les d’àmbit esportiu i veïnal.  

 • ajuntament L’Ajuntament aprova els ajuts a entitats per a activitats 2019 7 de maig de 2020

  La Junta de Govern Local ha aprovat avui l’atorgament de subvencions destinades a les associacions veïnals per les activitats realitzades al 2019, amb una dotació econòmica de 4.000 euros. Està previst que en els propers dies s’aprovin també les que corresponen a activitats esportives i socioculturals. En total es destinen 34.000€ en concepte d'aquests ajuts. 

 • REUNIÓ ESPORTS L’Ajuntament inicia trobades virtuals amb el teixit associatiu 6 de maig de 2020

  Com estan afrontant les entitats, col·lectius i clubs locals la crisi provocada pel Covid-19? Per conèixer quina és la seva situació i els reptes que tenen per davant, l’Ajuntament ha iniciat una tanda de trobades virtuals amb els diferents àmbits associatius. La primera va tenir lloc ahir amb representats dels clubs esportius.

 • Sant Jordi 2020 Fem un Sant Jordi des de casa ben participatiu 17 d'abril de 2020

  Les àrees de Cultura, Joventut i Participació de l’Ajuntament i la Biblioteca Municipal estan treballant en un seguit d’iniciatives per fer d’aquest Sant Jordi atípic una jornada ben participativa. Manualitats per fer amb els infants i vídeos de la ciutadania recitant poesia o llegint algun text, són dues de les propostes que us avancem.

 • PROTECCIO CIVIL Protecció Civil coordina el voluntariat per atendre persones vulnerables 17 de març de 2020

  Amb l’objectiu de donar cobertura i assistència a aquelles persones en situació de vulnerabilitat, donar suport a la Policia Local en tasques informatives o en aquelles situacions que ho requereixin, l’Ajuntament a través de Protecció Civil ha posat en marxa un protocol que recull les pautes a seguir en aquesta situació d’excepcionalitat del coronavirus.

 • Cuinem la festa Es presenta “Cuinem la festa”, una manera diferent de preparar la Festa Major 9 de març de 2020

  La plaça Xic Mateu es convertirà aquest dijous 12 de març en una gran cuina per presentar “Cuinem la festa”, un programa de participació ciutadana per preparar la nova edició de la Festa Major.  L’activitat estarà amenitzada amb una xocolatada popular, exposició de programes i cartells de Festa Major i la presència dels gegants i la Pregafoc. 

Darrera actualització: 18.01.2021 | 09:05
Darrera actualització: 18.01.2021 | 09:05