Sant Esteve participa al projecte europeu CARE sobre immigració

Dijous, 13 de desembre de 2018 a les 11:00

L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha estat convidat a participar en el projecte CARE, una iniciativa de caràcter europeu adreçada a petits municipis que vol fomentar el diàleg intercultural i la creació d’una xarxa de solidaritat per als immigrants. La participació en aquest projecte està finançada per la Unió Europea a través del programa "Europa per als ciutadans" i tindrà una durada de 18 mesos.

El projecte CARE està liderat pel municipi portuguès de Manteigas, localitat que acollirà la propera setmana la seva presentació i la primera trobada sota el títol "El valor de la diversitat cultural". Comptarà amb la participació de representants de la Comissió Europea, l'Alt Comissionat per als Refugiats, els municipis i les associacions socis del projecte procedents del països participants en el projecte: Portugal, Espanya, França, Itàlia, Bulgària i República Txeca. Sant Esteve, juntament amb La Pera, Cervià de Ter i Sant Martí de Llèmena, són els municipis catalans que prenen part en aquest projecte.

La delegació sesrovirenca que participarà en aquest primer encontre està formada per les tècniques de Participació Ciutadana i de Joventut, i l’educadora social de l’Ajuntament. En la seva ponència explicaran accions, polítiques, i serveis tant des de l’àmbit juvenil com social que presta l’Ajuntament en matèria d’immigració.

El projecte CARE, a més d’afavorir el diàleg i l’intercanvi cultural a través del coneixement de les comunitats immigrants ja instal·lades, oferirà a les xarxes dels ajuntaments implicats, les eines per entendre el procés d’acollida de la Unió Europea i la possibilitat d’establir contactes amb les organitzacions que treballen per acollir als refugiats i així entendre el procés d’acollida.

 

 

Darrera actualització: 13.12.2018 | 14:24